Work'InMall | LuXAudio en Work'InMall
In de jaren negentig ging Luuk al als freelancer voor zichzelf aan de slag. Hij wilde toen eigenlijk jingles en radiocommercials gaan maken. Als één van de eersten speelde Luuk met de letters van zijn naam om zo een krachtige en passende bedrijfsnaam te verzinnen. Al snel kwam het voorvoegsel Lux om de hoek kijken. Na inschrijving bij de KvK was LuXAudio een feit. Wanneer je Luuk vraagt wat voor producten en diensten hij levert krijg je vlot zijn antwoord: ‘Wij leveren faciliteiten en personeel voor in studio’s. Ook leveren wij tijdelijk apparatuur voor in het land’. De werkdagen zijn steeds anders. ‘Afgelopen vrijdag waren wij voor omroep WNL in Rijswijk. Dan zet ik mijn bus neer, rol kabels uit, zorg ervoor dat tunes gestart worden en dat een en ander ‘Hilversum’ bereikt, waarvandaan het ‘de zender op gaat’.
Flexplek, flexwerkplek, flexibel, kantoor, ervaringen, LuXAudio, Eigen kantoor
18817
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18817,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

LuXAudio

Broadcast Solutions

 

Datum

23 januari 2018

Wie?

LuXAudio. Luuk van Dijk uit Nieuwegein.

 

Onderneming?

In de jaren negentig ging Luuk al als freelancer voor zichzelf aan de slag. Hij wilde toen eigenlijk jingles en radiocommercials gaan maken. Als één van de eersten speelde Luuk met de letters van zijn naam om zo een krachtige en passende bedrijfsnaam te verzinnen. Al snel kwam het voorvoegsel Lux om de hoek kijken. Na inschrijving bij de KvK was LuXAudio een feit.

 

Wanneer je Luuk vraagt wat voor producten en diensten hij levert krijg je vlot zijn antwoord: ‘Wij leveren faciliteiten en personeel voor in studio’s. Ook leveren wij tijdelijk apparatuur voor in het land’. De werkdagen zijn steeds anders. ‘Afgelopen vrijdag waren wij voor omroep WNL in Rijswijk. Dan zet ik mijn bus neer, rol kabels uit, zorg ervoor dat tunes gestart worden en dat een en ander ‘Hilversum’ bereikt, waarvandaan het ‘de zender op gaat’.

 

Ook maakt Luuk wel eens opnames van muziek voor Radio 4. Die opnames gebruiken internationale partners uit de EBU (European Broadcasting Union) dan ook vaak. Het maken van opnamen van klassieke muziek is heel erg lastig en echt een mooie uitdaging. Vaak begint het met het plaatsen van twee microfoons in de zaal, waarvoor je op zoek gaat naar dé ideale plek. Het geluid wat je dan nog mist, probeer je te vangen met extra microfoons. ‘Microfoons, heb ik nooit genoeg. Ik wil er altijd wel weer eentje bij!’, legt Luuk uit.

 

Luuk ziet dat het verkrijgen van opdrachten in zijn branche echt mensenwerk is! ‘Je moet goed luisteren naar wat de klant wil. Vooraf al weten wat jouw klant die dag speciaal zou willen hebben, dat is de uitdaging’. Natuurlijk is de prijs van je product of dienst belangrijk maar dat eerste maakt of breekt de relatie en het verkrijgen van mooie opdrachten. ‘De oprechte persoonlijke benadering werkt echt!’, zegt Luuk, ‘En ik ben het van harte eens met een van jullie uitspraken: het zijn mensen die het voor mensen doen. In mijn branche is de gunfactor echt hoog’.

 

De keuze voor Work’InMall

Eigenlijk deed Luuk zijn werk vooral vanuit huis, de bus en een opslagruimte in Utrecht. En dan natuurlijk nog eens vaak op locatie bij de opdrachtgever. Luuk merkte dat werk en privé steeds meer vervlochten raakte en dat veroorzaakte nog wel eens ongewenste effecten. Het geveldoek van Work’InMall aan de AC Verhoefweg had hij al wel een paar keer gezien. Op een goede dag besloot hij toch maar eens contact te leggen.

 

‘Ik was op zoek naar een ruimte waar ik én mijn materialen kwijt kon én kon werken. Dat allemaal ook nog relatief dicht bij huis’, dat waren de argumenten van Luuk bij de zoektocht naar een werkruimte. ‘Het concept van Work’InMall als ontwikkellocatie voor ambitieuze ondernemers en de flexibiliteit zijn heel aantrekkelijk’, aldus Luuk. Al met al vindt Luuk dat hij een juiste keus heeft gemaakt door te kiezen voor Work’InMall. ‘Hoewel mijn werk mijn hobby is en andersom, is er nu wel veel meer duidelijkheid over wat privé en wat werk is. Dat geeft zeker meer rust in mijn hoofd en thuis’.

 

Trefpunt Work’InMall

De interactie met andere ondernemers werkt zeker. Hoewel Luuk aangeeft dat hij vaak op de Borgstede is wanneer er verder niemand in huis is. Daarom schuift hij zo af en toe bewust aan bij de gemeenschappelijke lunch. Ook zoekt Luuk de andere ondernemers wel op als hij tijdens kantooruren aanwezig is.

 

Voor elkaar

Luuk had al wel besloten om zich te vestigen bij Work’InMall toen hij, eigenlijk thuis, een afspraak met een andere ondernemer uit Nieuwegein had. Omdat vanwege privéomstandigheden de afspraak thuis niet door kon gaan, sprak hij met DecoPartners af bij Work’InMall om hier te praten over de belettering van zijn bus. Tijdens dit gesprek sprak hij enthousiast over Work’InMall. Een paar weken later namen ook Matheos en Miranda van de Brom de stap om met hun onderneming in te trekken bij Work’InMall.

 

Bijzonderheid

Wanneer je aan Luuk vraagt waar hij blij van kan worden moet hij even denken. ‘Het zijn de kleine dingen die mij blij kunnen maken. Zoals kinderen die ’s morgens wakker worden en vrolijk op je bed springen. Maar ook van het vinden van toevoegingen aan zijn apparatuur, waardoor je plots weer meer kunt realiseren dan voorheen’.